Gre Nataša v Nigerijo?
17.09.2002

Komisija je razglasila svojo odločitev: druga spremljevalka je Patricija Žalar, zmagovalka Nataša Kranjc in prva spremljevalka Tina Vajzlovič.
V nedeljo, 15. septembra finale tekmovanja za Miss Slovenije 2002. Zmagala je Celjanka Nataša Kranjc, ki je bila najbolj všeč tudi bralcem revije Ona. Zanje je izjavila: "Izziv je vsak spontan korak na poti življenja, saj nikoli ne veš, kaj te čaka, ko se nameniš narediti naslednjega. Je to mogoče sreča, nesreča, veselje, žalost, sovraštvo, prijateljstvo, prijateljstvo, smrt, ali rojstvo novega življenja?!"

Tekmovalke so se najprej predstavile novinarjem. Kasneje je zmagala tretja tekmovalka z leve.
Prva spremljevalka je postala Maribrčanka Tina Vajzlovič, ki je dobila največ glasov na internetu, druga spremljevalka Ljubljančanka Patricija Žalar, za miss fotogeničnosti pa so fotografi izvolili Petro Ferk iz Jerenine.
Pred prireditvijo je bila dobro obiskana tiskovna konferenca, kjer je lanskoletna miss Rebeka Dremelj predstavila svojo ploščo. Povedala je, da se namerava posvetiti petju in delu na televiziji. V kratkem bo na nacionalki postala voditeljica ene od novih oddaj. Preden so šla dekleta na oder, je Zdravko Geržina povedal o dilemah, ki so povezane z organizacijo mednarodnega izbora za Miss sveta.

Rebeka je svojo novo ploščo predstavila na najbolj gledani prireditvi v državi. Čeprav njena glasba nekaterim ni všeč, je povedala, da sama verjame vanjo in da s pevsko izpopolnjuje pod strokovnim vodstvom.
Naša predstavnica se bo udeležila mednarodnega finala, ki bo predvidoma 30. novembra v turističnem kraju Abuja v Nigeriji. Vendar je ta država sporna; v delu Nigerije so na oblast prišli islamski skrajneži, ki so v posameznih državah federacije uvedli šeriatsko pravo, po načelu zob za zob. Posledica tega je, da nameravajo do smrti kamenjati nesrečnico, ki ji očitajo prešuštvo. To je zelo razburilo svetovno javnost, ki skuša preprečiti takšno zatiranje žensk, istočasno pa tamkajšnji muslimanski skrajneži grozijo da prireditev ne sodi v Nigerijo. Utegne zgoditi, da lepa dekleta postanejo žrtve fundamentalistov. Ti bi jim utegnili soditi, že samo zato, ker se na odru in v javnosti razkazujejo razgaljene. Rezervna lokacija mednarodnega finala je zato Sun City v Južni Afriki, kjer so prireditev že večkrat uspešno izpeljali.

Rebeka Dremelj je povedala, da se bo ukvarjala s petjem. Naslov misice ji je omogočil, da je spoznala prave ljudi, ki so ji omogočili pot do uspeha.
Tokrat je bilo prizorišče slovenskega finala v manjši, Linhartovi dvorani Cankarjevega doma. To je povzročilo nemalo preglavic organizatorjem, saj je bilo zanimanje za obisk spektakla letos še večje, kot prejšnja leta. Prireditev si je ogledalo več kot 150 novinarjev, kar je za tretjino več kot lani.
Dekleta so se na finale uvrstila po osmih predtekmovanjih, ki so bila v različnih krajih Slovenije in polfinalu v toplicah Olimia.

Na odru se je zvrstilo dvanajst tekmovalk, ki so nastopile v oblačilih Urko in Moda Bravo, ter kopalkah Beti. Zmagovalka je dobila poleg ostalih daril v trajno last osebni avto Peugeot 206.

- SE NADALJUJE -

Tekst in slike: Tomaž Ostanek