Organizator gledalce peljal žejne čez vodo.
20.09.2002

Nataša zmagala zaradi ritke, ki pa jo je videla le komisija. Kaj pa gledalci? Bodo v bodoče misice na odru oblečene v kute?

Mar ritka Tine Vajzlovič ni bila všeč komisiji? Žal je gledalcem ni pokazala. Mnogi so menili, da so bile plesalke iz spremljevalnega šov programa, oblečene bolj privlačno od tekmovalk.

Koliko je pravzaprav k zmagi Nataše Kranjc prispevala trema, zunanjost deklet, ali kaj drugega, pove izjava Bojana Požarja. Letošnje največje presenečenje je da se je med komisijo pojavil človek, ki je, doslej med vsemi novinarji, najbolj zlobno pisal o misicah. Za Hopla je izjavil, da je komisija za najlepšo izbrala Natašo preprosto zato, ker ima lepšo ritko, kot temnolasa Tanja! Člani komisije so namreč opravili z dekleti obširen pogovor, tekmovalke pa so bile pri tem oblečene samo v kopalke! Žal pa so se kasneje na odru sramežljivo ovijale v krilca, ki so zakrivala postavo. Pa saj to je čisto sprenevedanje!!! Zmagaš zaradi ritke, občinstvu pa je ne pokažeš! Ali je duh šeriatskega prava, ki veleva ženskam da se zakrivajo, segel tudi k nam???

Ko so na odru ugasnile luči, se je v veliki veži Cankarjevega doma pričela zabava. Srečali smo mnogo znanih osebnosti, ki so se veselile zastonj jedače in pijače, ki jim je razvezala jezik.

Maša je šestnajstletna hči Bojana Požarja, ki je bil letos na presenečenje mnogih član komisije, kot predstavnik pokrovitelja, Slovenskih novic. Dosedanji največji kritik misic, se je v vlogi razsodnika prepričal, da je delo v komisiji resna zadeva. Ugotovil je, da delo z dekleti ni samo nebrzdana zabava in seks, kar menijo mnogi, pač pa odgovorno delo. Poleg Maše je dr. Artur Štern, kolumnist, karateist in pisatelj, ki se je nekoč v svojem besedilu v reviji Ona, kar sam predlagal za novega televizijskega voditelja. Namesto Jonasa bi vodil oddajo Milijonar. Po tistem, kar je na odru pokazal maneken Tajdži, bi lahko trdili, da ima doktor v znamenitih jahalnih škornjih, mnogo več smisla za improvizacijo. To je že večkrat dokazal, med svojimi nastopi na televiziji in kot gostitelj znanih osebnosti v lokalu Casa Del Papa.

Štajerska naveza. Janez Ujčič je veljal za dosmrtnega predsednika žirije, mnogi pa so namigovali, največkrat prav Bojan Požar, da je bilo med njim in zmagovalkami nekaj več. Stojan Auer je postal lastnik lokalne televizije. S Petrom Radovičem sta sodelovala pri legendarni oddaji Poglej in zadeni. Petar je napredoval v vodjo projekta Miss Slovenija na POP tv.

Rebeka Dremelj je "lisica", ki se vedno pojavi tam, kjer je najbolj aktualno. Na sliki je z Natašo Kranjc. Pred slabim letom dni, na izboru za Miss sveta, se je Rebeka ob razglasitvi zmagovalke, pojavila prav ob njej. Podoba naše predstavnice ob najlepši zemljanki je zato obkrožila svet. Kako je, ob splošni evforiji, zmogla premagati precejšnjo razdaljo na odru, ki jo je ločila od Nigerijke, ve samo ona.

Patricija Žalar z bratom Edvardom. Ta je bil pred nekaj leti Mister Slovenije. Če bi Patricija zmagala (kar so mnogi pričakovali), bi se Slovenija verjetno vpisala v knjigo rekordov zaradi največje lepote v eni družini.

Med gosti je bil tudi Rajko Hrvatič, novi nosilec licence za tekmovanje Hawaiian Tropic, za Slovenijo in Hrvaško. Bil je v družbi Petre Djulkić iz Portoroža, ki večkrat dela kot manekenka v Italiji, sicer pa študira pravo. Petra je s svojimi oblinami ena tistih deklet, ki pri mnogih komentatorjih vzbujajo mnenje, da je pod odrom mnogo lepših deklet, kot na odru. Mogoče pa bo Petra naslednje leto nastopila na tekmovanju bogatega portoroškega poslovneža?

Kjer so lepotice, je vedno poleg tudi Andrej Lovšin, državni podsekretar na ministrstvu za obrambo in bivši vodja tajne vojaške obveščevalne službe. Tokrat se je pojavil v spremstvu skrivnostne temnolaske. Izkazalo se, da je to njegova hči.

Rebeka in Sebastijan. Mladost, lepota, uspeh in slava.

Tekst in slike: Tomaž Ostanek