Nataša Kranjc
09.10.2002

Enaindvajsetletna Celjanka je študentka managementa. Že pri štirih letih je začela plesati v plesnem studiu Igorja Jelena. V osnovni šoli se je ukvarjala z manekenstvom, ki jo je ponovno pritegnilo pred letom dni. Tudi starejša sestra je hodila po modnih pistah in tekmovala, zato jo je, letos na natečaj za Miss, prijavila kar ona.

Kaj vas je zaneslo med misice?
Vedno sem si želela nastopiti na tekmovanju za Miss Slovenije. Nastopila sem na predtekmovanju na Ptuju.

Koliko so vam pri zmagi v Cankarjevem domu pomagale izkušnje?
Leta dni plesa in manekenstva so naredila svoje. Treme ne poznam, na odru in na modni pisti se počutim popolnoma sproščeno in uživam. Med nastopom sem nasmejana, ničesar me ni strah.

Kakšna je stična točka med Miss Slovenije in manekenstvom?
Poslanstvo misice so predvsem dobrodelne akcije in pomoč otokom. Njeno delo pa je povezano tudi z manekenstvom, saj imam zdaj imam večje možnosti za nastope na revijah in snemanje reklamnih spotov.

Si tega želite?
Predvsem si želim nastopati kot model v tujini.

Menite, da vam manekenstvo omogoča da izrazite vašo ustvarjalnost?
Ne popolnoma, kot model samo hodiš in poziraš, v najlepši luči predstavljaš obleko, meni je to všeč, pri tem se res dobro počutim.

Manekenstvo danes za večino mladih deklet predstavlja sanjski poklic, ki pa ima omejen rok trajanja?
Delo modela ni povezano samo z mladostjo, seveda pa obstaja starostna meja. Ko bom starejša, bom morala pač prepustiti mesto mlajšim. Je pa to del mene in bo del mene in bom uživala v tem.

Kako pa sami sebe vidite pri tridesetih?
Težko vam rečem, saj še za en teden vnaprej ne vem.

Rojeni ste v znamenju vodnarja kakšni ste po značaju? Nepredvidljivi?
Baje. Sicer pa sem odprta, poštena in komunikativna. Nisem prepirljiva in trmasta.

Kaj pa vam očita mama?
Ničesar.

Kuhati znate?
Nisem ravno kak mojster, nimam niti časa niti pogojev.

Imate fanta?
Da, skupaj sva že tri leta in pol. Ko sem zmagala, je fant v šali povedal, da se bova morala zdaj poročiti, če ne mu bom ušla. V resnici mislim, da bo to leto pokazalo, ali sva res za skupaj, ali ne. Če preživiva, potem sva res pripravljena na življenjske preizkušnje. Fant dela na ministrstvu za obrambo. Je podčastnik, zdaj dela v pisarni, pred tem pa je na terenu delal z vojaki.

Ste v srednji šoli dosti žurali?
Sem. Bila sem sicer pridna učenka, a vedno sem si želela žurati. Po naravi sem veseljak, rada sem med ljudmi, rada se zabavam, a vedno sem imela določeno uro, ki je bila primerna za vrnitev domov. Bilo je to do dveh ali treh ponoči, ko pa sva se začela videvati s fantom, so doma naenkrat pokazali več posluha za moje potrebe...

Zaupali so resni in odgovorni osebi, ki vas je varovala?
Točno, ha, ha, ha.

Ste obiskovali tudi raverske zabave?
Ne to pa ne.

Se pravi da vas je resna zveza obvarovala nevarnosti eksperimentiranja z ekstazijem in drugimi opojnimi substancami?
Te zabave me niso nikoli pritegnile. Rada poslušam house, za ples pa raje izberem kaj drugega.

Kje kupujete? Od česa ste odvisni? Katere so vaše šibke točke?
Če sem slabe volje, grem nakupovat. Ne pijem in ne kadim, moja drobna razvada pa je čokolada. O mojih šibkih točkah bi več vedel povedati moj fant.

Vam ničesar ne očita, na primer prekratkega krila?
Včasih mi zelo diplomatsko, namigne da bi bilo mogoče bolje, da bi oblekla kaj bolj toplega...ha ha ha. Sicer pa sem rada lepo oblečena.

Zaposleni ste v vašem družinskem podjetju?
Oče ima podjetje s parkirnimi storitvami, pri njem delam že dve leti.

Mogoče pa se boste s pomočjo medijske promocije uveljavili, kot podjetnica, ki bo s svojimi idejami reševala probleme prometnih tokov? Bi bilo to po godu tistim, ki si misic ne želijo v vlogi pevk?
Mogoče pa res.

Kaj vas čaka v Nigeriji?
Ne vemo še natančno. Vsakemu dekletu, ki gre na to tekmovanje, ni lepo tekmovati v takem okolju. Vsaka bo samo gledala samo, ali bo od kod vanjo priletel kak kamen, ali ji bo kdo kaj naredil.

Se bojite?
Seveda se bojim. Odločitev o tem, kje bo tekmovanje pa ni odvisna ob mene. Sama lahko le vrnem naslov in bojkotiram Nigerijo. Podpisala sem, da bom šla tekmovat, kamor me bodo poslali. Milijonkrat bolje se mi zdi nastopiti v finalu v Sun Citiju, ki je rezervna lokacija. Če pa bodo ubogo žensko oprostili kamenjanja, bo finale verjetno v Nigeriji. Da pa bi lento vrnila, se mi zdi bedarija, saj se tem ne bi nič dosegla.

Ste bili prepričani, da boste v Cankarjevem domu zmagali?
Upala sem, da bom prišla vsaj med prve tri. Menila sem, da se bodo najbolje uvrstile Tina Vajzovič, Tanja Bohinc in Patricija Žalar.

Vso srečo vam želim.
Hvala.

Nataša je oblečana v oblačilih SPORTINE.

Tekst in slike: Tomaž Ostanek